Thu. Sep 19th, 2024

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de selectie voor het WK wielrennen (3 tot 13 augustus) bekendgemaakt rond kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel. In Glasgow zal naast Jasper Philipsen nog een debutant aan de start staan: Frederik Frison. Ook Benoot, Campenaerts, Van Hooydonck, Lampaert en Stuyven zitten in de negenkoppige kern. Van Aert is opgetogen over de selectie, maar waarschuwt nu al: “Het zal belangrijk zijn om voor de koers een duidelijk plan te hebben.”

In Frankrijk reageerde Wout van Aert bij Stijn Vlaeminck al op de WK-selectie. “Een supersterke ploeg, die mooi in balans is. Met Philipsen erbij hebben we maar liefst drie speerpunten. Ja, er gaat veel naar ons gekeken worden, maar dit biedt vooral mooie kansen. Zeker zonder oortjes zal het moeilijk worden om afspraken te maken tijdens de koers, wat sowieso al niet makkelijk is. Daarom wordt het belangrijk om vóór de koers een duidelijk plan te hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goedkomt.”

Net als vorig jaar op het WK in het Australië zijn titelverdediger Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) en Wout van Aert (Jumbo-Visma) de twee logische kopmannen in de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout. Eerder brachten we al uit dat Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) ook van de partij is in het Schotse Glasgow. Niet per se als derde kopman, maar als extra sprintwapen. Vanthourenhout heeft die luxe omdat hij dankzij de wereldtitel van Evenepoel negen in plaats van acht renners mag meenemen.Sven Vanthourenhout vond de keuze niet zo moeilijk en best logisch. “Zoals gewoonlijk vul je de laatste twee, drie plaatsen in door de rol die je die renners geeft, het parcours of de wensen van de kopmannen. Op zich is dat vlot gegaan. Met Remco en in principe ook met Wout kan je heel offensief koersen, met Jasper kan je heel defensief koersen. In dat opzicht heb je een finale waar je in gelijk welk scenario de koers kan winnen. De rol van Wout van Aert, die zal vooral bepaald worden door de manier waarop de concurrentie koerst. Net zoals de hardheid van de koers. Maar er zal nooit een situatie zijn waarbij we met twee de sprint gaan rijden. Wie er zich op dat moment het best voelt, zal dat doen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *