Thu. Sep 19th, 2024

Jumbo-Visma wil koste wat kost de Tour opnieuw winnen met Jonas Vingegaard, al springt de Nederlandse ploeg bij momenten wel heel kwistig om met de krachten van de renners rond de titelverdediger. Gisteren woekerden Kelderman, Van Aert, Benoot en Van Hooydonck met hun krachten. Tot verbazing van een aantal concullega’s. Luke Rowe: “Als ze dit bij UAE zien, dan denken ze gewoon happy days.”

Hij zit op zijn 33ste stilaan in de herfst van zijn carrière bij Ineos-Grenadiers, al heeft Luke Rowe als ploegmaat wel vijf Tour-overwinningen op zijn palmares. Bij Eurosport stond de Brit stil bij de tactiek die Jumbo-Visma gisteren hanteerde. “Ik was er eerlijk gezegd vrij verrast door.”

“Wij deden het anders op de momenten dat de gele trui in ons bezit was. Het belangrijkste was om onze kopman veilig naar de haven te loodsen. Wat Jumbo-Visma doet is veel flamboyanter. Leuk voor de toeschouwers voor de tv, maar als je de Tour wil winnen zou ik de ploegmaats niet constant in ontsnappingen meesturen.”

“Ritten als die van gisteren zijn chaotisch. Als er iets mis zou gaan, dan zou ik als kopman graag mijn ploeggenoten rond me hebben”, doelde Rowe op de aanvalslust bij Van Aert, Kelderman en Benoot, terwijl gele trui Vingegaard nagenoeg geïsoleerd zat in het achtervolgende favorietenpeloton.“Het is irrelevant om dan iemand voorop te willen hebben. Als grote rivaal laat je ze dan lekker doen. Als UAE dit ziet, dan denken ze gewoon ‘happy days. Laat ze zichzelf maar doodrijden richting de komende dagen. Benoot is iemand die Jumbo-Visma komend weekend hard nodig heeft. Nu heeft hij energie verspild voor een 4de plaats.”

“Ons plan was iemand mee te hebben in de vlucht, zodat de bonificaties op de slotklim en aan de streep weg waren”, verdedigde ploegleider Frans Maassen gisteren de tactiek bij Jumbo-Visma. Bovendien kon er eventueel iemand op Jonas wachten, mocht UAE op de slotklim de boel proberen kapot te rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *