Thu. Sep 19th, 2024

Abakar Sylla (20) heeft zijn toptransfer beet. De verdediger van Club Brugge nam vanmiddag afscheid van zijn ploegmaats en verliet het oefenkamp. De koper: godbetert Strasbourg, dat 20 miljoen euro neertelt. Of hoe de tentakels van Chelsea de Club-kassa doen rinkelen.

De Ivoriaan liet deze morgen de training aan zich voorbijgaan met ‘hoofdpijn’. Al snel bleek dat zijn dossier in een stroomversnelling was gekomen. Sylla en zijn management klaarden de laatste details uit met zijn nieuwe werkgever alvorens afscheid te nemen van zijn ploegmakkers. Direction Strasbourg – in de namiddag vertrok de Ivoriaan naar Frankrijk, waar hij morgen zijn medische tests aflegt. Strasbourg-trainer Patrick Vieira liet al weten hoe blij hij is met zijn nieuwe transfer.

Club Brugge doet een gouden zaak. Het nam de Ivoriaan nog geen twee jaar geleden voor slechts 200.000 euro over van SO Armée in zijn thuisland. Vandaag levert hij ruim 20 miljoen euro op. Honderd keer meer dan zijn aankoopbedrag, dus. Sylla staat bekend als een groot talent met een enorm potentieel, maar presteerde afgelopen seizoen wisselvallig. Met tien gele en twee rode kaarten was hij een onvoorspelbare factor in de defensie.

Vanop een afstand bekeken, is het bizar dat Sylla voor Strasbourg kiest. Elf jaar geleden speelde Strasbourg nog in de Franse vijfde divisie. Vandaag is het een laagvlieger in de Ligue 1. Terwijl De Europese subtopper RB Leipzig eerder deze transferperiode ook interesse toonde in de verdediger. Ook uit verschillende andere grote competities was er concrete interesse voor de Ivoriaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *