Thu. Sep 19th, 2024

Jasper Philipsen (25) krijgt op Instagram af te rekenen met haatberichten. Dat zegt hij in zijn column in ‘Het Belang van Limburg’. “Vanuit Eritrese hoek en van fans van Cavendish.” Tegenover VTM Nieuws zegt Philipsen dat hij er niet te veel aan probeert te denken.

Drie keer al won Philipsen in de Tour de France. En dat kunnen enkele fans van rivaliserende sprinters blijkbaar moeilijk verkroppen. Want de huidige groene trui krijgt via Instagram af te rekenen met haatberichten, zo klinkt het in zijn column in ‘Het Belang van Limburg’.

“Meer bepaald vanuit Eritrese hoek (aanhangers van Biniam Girmay, red) of van fans van Cavendish”, aldus Philipsen. “Ik zou er uren doorheen kunnen scrollen, maar gelukkiger word je daar niet van. Dus ga ik me er ook niet mee bezighouden. Die berichten halen me dus zeker niet uit mijn evenwicht.”

Philipsen kwam de voorbije dagen na elke zege onder vuur te liggen. Bij zijn eerste sprintzege deed hij in een bochtige finish de deur professioneel dicht voor Van Aert, bij de tweede was er een beukje van lead-out Van der Poel aan het adres van Girmay, bij de derde zege hinderde hij diezelfde Girmay toen hij op en over Cavendish ging. Protest van de concurrenten bij de UCI leverde niets op.

“Als je wint heb je vrienden, maar ook veel vijanden”, sprak Philipsen op de rustdag. “Ik vind niet dat ik iets fout doe. Ik probeer altijd fair te sprinten. De jury maakt rationele keuzes, ik hoop dat ze dat blijven doen en niet de emoties van de anderen laten spelen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *