Thu. Sep 19th, 2024

Ook Eddy Merckx (78) genoot van het heerlijke schouwspel tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar op de flanken van de Puy de Dôme. “Volgens mij gaat Pogacar in Parijs op het hoogste schavotje staan”, weet de vijfvoudige Tourwinnaar.

“Ik had meer verwacht van Vingegaard”, aldus Merckx. “Ik dacht dat de Puy de Dôme hem goed ging liggen, maar blijkbaar was het andersom. Pogacar heeft een serieuze tik uitgedeeld aan Vingegaard. Volgens mij gaat Pogacar de Tour winnen, maar Parijs is nog ver. De renners moeten nog heel wat lastige beklimmingen trotseren. Hoe dan ook is Pogacar de meest complete renner van het peloton.”

In de Tour van 1975 kreeg Merckx tijdens de beklimming van de Puy de Dôme een vuistslag in zijn lever. Hij zag zijn zesde eindzege in rook opgaan. “Ik had de rit niet kunnen winnen, want Lucien Van Impe was veel te sterk.”

Ook op de prestaties van Van Aert en Philipsen kwam Merckx nog even terug. “Van Aert heeft voorlopig wat pech, maar er komen nog kansen voor hem. Ik denk dat hij even sterk is als vorig jaar. Hij wint zeker en vast nog een rit. Jasper Philipsen is ongelofelijk sterk deze Tour.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *