Thu. Sep 19th, 2024

Het kan niet op voor Jasper Philipsen (25). Met zijn tweede ritzege en eerste groene trui in de Tour bevestigt hij zijn status van snelste sprinter ter wereld. Ook de toekomst oogt fraai. Volgens onze info heeft Philipsen een akkoord met Alpecin-Deceuninck voor een contractverlenging.

Ploegleider Christoph Roodhooft en concurrent Fabio Jakobsen noemden Jasper Philipsen in april al de snelste sprinter van het voorjaar. Onze landgenoot trekt die lijn in de zomer gewoon door: twee massasprints in de Tour, twee keer prijs. Dylan Groenwegen was in 2018 de laatste die in de Tour twee sprints op rij won. Al was de zege in Nogaro geen sinecure voor Philipsen. “In de hectische slotkilometer verloor ik mijn trein. Gelukkig vond ik in de laatste rechte lijn Mathieu van der Poel terug, die mij lanceerde op 150 meter van de streep. Ik had toen al weinig jus in de benen, dus ik was blij dat het een korte sprint werd. Op het einde had ik zelfs krampen. De streep kwam net op tijd.”

Philipsen won ook de tussensprint en is comfortabel leider in het puntenklassement. Hij heeft meer dan een dubbele voorsprong op Caleb Ewan, die tweede werd. “Ik wil de groene trui verdedigen, maar eerst de Pyreneeën overleven”, zegt Philipsen.

Met acht zeges is hij goed voor 42 procent van de zeges van Alpecin-Deceuninck in 2023. Philipsen is goud waard voor de broers Philip en Christoph Roodhooft. Zijn huidig contract loopt tot eind 2024. Het dateert van begin 2022, toen hij net twee ritzeges in de Vuelta had gewonnen. In de Tour oogde zijn erelijst toen nog blanco. Philipsen kreeg echter het vertrouwen van zijn ploegbazen. Met vier ritzeges in de Tour en de tweede plaats in Parijs-Roubaix is zijn marktwaarde fel gestegen. Dat beseft ook Alpecin-Deceuninck. Volgens onze info is er tussen de ploeg en de renner een akkoord om het contract van Philipsen open te breken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *