Thu. Sep 19th, 2024

“Goed, maar niet speciaal.” Dat was het gevoel bij Wout van Aert (28) na zijn vijfde plaats in de slottijdrit van de Ronde van Zwitserland. Van Aert trekt zonder ritzege op zak naar het BK (en later de Tour), maar dat is – gezien de omstandigheden – even bijzaak. “Ik kijk ernaar uit om terug naar huis te gaan en even uit de koerswereld te stappen.”

Vijfde, op 28 seconden van ritwinnaar Juan Ayuso. De slottijdrit van Wout van Aert in de Ronde van Zwitserland was goed, maar niet top – de lat ligt natuurlijk hoog. “Het gevoel was goed, maar niet speciaal”, was Van Aert eerlijk. “Bovenop de beklimming wilde ik doortrekken, maar ik kreeg het lastig. Daar heb ik het laten liggen. Zonder mijn tussentijden te kennen had ik al het gevoel dat het vandaag niet genoeg zou zijn. Het ging goed, maar ik had gehoopt om iets beter te kunnen indelen.”

In zeven etappes eindigde Van Aert vier keer bij de eerste vijf, waaronder twee derde plaatsen en één tweede plaats. Die regelmaat leverde hem ook de puntentrui op. Een fraai rapport, enkel de ritzege ontbreekt. “Het was een goede week en ik haalde een goed niveau. Misschien nog niet mijn allerbeste niveau, maar ik hoop de komende twee weken nog een stap vooruit te zetten door wat extra rust in te lassen. Ik had deze wedstrijdprikkels nodig om hardheid op te doen. Ik keek ernaar uit om me te testen in de vrijdagetappe, maar die viel heel triest in het water. Dan is sport even minder belangrijk”, doelt Van Aert op het overlijden van Gino Mäder. “Ik weet dan ook niet precies waar ik sta.”

Van Aert haalde het al aan: de Ronde van Zwitserland werd volledig overschaduwd door het tragische overlijden van Mäder. “Het zijn moeilijke dagen geweest”, geeft Van Aert toe. “Er heerste een aparte sfeer, waardoor het moeilijk is om verder te gaan op het gevoel. Ik kijk ernaar uit om terug naar huis te gaan en even uit de koerswereld te stappen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *