Thu. Sep 19th, 2024

Gaat Noa Lang (23) zijn langgekoesterde transferwens in vervulling? PSV heeft bij de aanvaller van Club Brugge gepolst of hij een overgang naar Eindhoven ziet zitten. Dat is het geval, al zijn er nog geen onderhandelingen op clubniveau.

De interesse van PSV in Lang is verregaand. Na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke (respectievelijk naar Liverpool en Chelsea) in januari is versterking van de vleugelposities een van de prioriteiten voor PSV, dat niet doorgaat met Rode Duivel en Dortmund-huurling Thorgan Hazard. De Eindhovenaren hebben contact met de aanvaller van Club Brugge gehad. Blauw-zwart hoorde zelf nog niets van PSV, maar het is de verwachting dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de haalbaarheid van de transfer. Er is immers nog meer buitenlandse interesse voor Lang.

Het nummer tien van Club Brugge gaf eerder deze week op Ziggo Sport aan open te staan voor een terugkeer naar de Eredivisie. “Eerst zei ik stellig: neen, maar ik ben pas vader geworden. Misschien één of twee jaar, dat kan geen kwaad. Als ik bij Ajax of PSV had gedaan wat ik drie seizoenen bij Club Brugge heb gedaan, speelde ik nu bij een Europese topclub. Blijkbaar verkopen ze in België niet zo goed.”

Woensdag, toen hij in de Nations League door een late gelijkmaker tegen Kroatië bijna de held van Oranje werd, herhaalde hij zijn intentie om een transfer te maken. “Het is voor mij de hoogste tijd om weg te gaan uit België.” Hij deelde verder mee dat hij kan rekenen op de nodige interesse. “Ik kan niet ontkennen dat ik veel heb gesproken”, aldus Lang, die nog tot 2025 vastligt op Jan Breydel.

Een gesprek met PSV voerde hij alvast. Als hij echt opnieuw in de Eredivisie wil spelen, lijkt de club van trainer Peter Bosz de enige optie. Feyenoord is gezien de manier waarop hij de jeugdopleiding van de Rotterdammers verliet geen optie, terwijl Ajax momenteel met Steven Bergwijn en Dusan Tadic al twee (dure) sterspelers voor zijn positie heeft. De overige Eredivisie komen financieel en qua status niet in aanmerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *