Thu. Sep 19th, 2024

Bommetje in Parijs. Kylian Mbappé (24) wil de optie in zijn contract om na 2024 met één jaar te verlengen bij PSG niet lichten. De Fransman liet dat per brief aan de clubleiding weten en reageert nu ook op de heisa. Volgens Mbappé was PSG al een jaar op de hoogte van zijn intentie om niet langer dan 2024 te willen verlengen.

In Parijs zijn ze ‘not amused’. Doordat Mbappé zijn aflopende contract weigert te verlengen – hij heeft een eenzijdige optie om bij te tekenen tot 2025 – moet PSG hem deze zomer verkopen als het nog wil cashen voor zijn goudhaantje. Met zijn actie zet de Fransman zijn club zo stevig voor het blok. In principe is Mbappé na volgend seizoen vrij op te halen voor andere clubs.

Mbappé komt, als gevolg van de hetze, met een statement bij het Franse persbureau AFP. In zijn verklaring laat Mbappé verstaan dat het management van PSG al op 15 juli 2022 op de hoogte gebracht werd van zijn beslissing om niet verder te gaan na 2024. “Het enige doel van de brief was dus om te bevestigen wat al eerder mondeling was verklaard”, klonk het nog. “Ik heb nooit met PSG gesproken over een contractverlenging.”

Berichten als zou Mbappé nu al beslist hebben naar Real Madrid te trekken, doet de Franse superster ook af als “leugens”. “Ik heb al gezegd dat ik ook het komende seizoen blijf bij PSG, waar ik heel gelukkige ben.”

Tijdens de awardshow van de Ligue 1, waar hij opnieuw tot speler van het jaar werd verkozen, maakte Mbappé de Parijse supporters nog dolgelukkig door te bevestigen dat hij ook volgend seizoen voor PSG zal spelen. Real Madrid of een ander avontuur was uitgesloten.

Gelogen heeft-ie twee weken geleden eigenlijk niet, maar het valt te betwijfelen dat PSG zijn goudhaantje volgend jaar gratis zal willen laten gaan. Het lijkt zo onvermijdelijk dat we de komende weken en maanden een nieuwe saga-Mbappé zullen krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *