Thu. Sep 19th, 2024

Virgil van Dijk heeft er alles voor over om een turbulent seizoen met een prijs af te sluiten. De verdediger greep met Liverpool naast een ticket voor de de Champions League, maar is met het Nederlands elftal twee overwinningen verwijderd van winst van de Nations League. „En dat is zeker een prijs”, zegt hij in een zonovergoten Zeist waar de nationale ploeg zich voorbereidt op de finaleronde in eigen land.

Van Dijk staat voor zijn tweede eindronde van de nieuwe competitie van de UEFA. Vier jaar geleden won hij met Oranje van Engeland in de halve finales in Braga (3-1), met dank aan een eigen doelpunt van Kyle Walker en een treffer van Quincy Promes in de verlenging. Maar in de eindstrijd was Portugal te sterk. Gonçalo Guedes maakte het enige doelpunt (1-0).

Het ene jaar is het andere niet en in vier jaar kan er veel veranderen. Tegen Promes is inmiddels twee jaar celstraf geëist voor zware mishandeling van een neef. De aanvaller van Spartak Moskou wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de invoer van grote partijen cocaïne. Vlak voor de finaleronde van de Nations League van 2019 won Van Dijk met Liverpool de Champions League. In het nieuwe voetbaljaar ontbreekt Liverpool in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal, na een vijfde plaats in de Premier League.

„We hebben lang te wisselvallig gepresteerd”, zegt Van Dijk over het seizoen met Liverpool. „We wonnen met 7-0 van Manchester United, maar gingen een week later ook onderuit tegen Bournemouth. De laatste drie maanden ging het een stuk beter. Maar we hadden toen al te veel laten liggen.”

„Maar gelukkig zit ik de laatste weken weer lekker in mijn vel”, vertelt Van Dijk. „Ik ben weer constant. Dankzij mensen van de club en hulp van mijn vrouw. Daar ben ik blij mee. Ups en downs horen bij het leven van een sporter. Maar dat accepteren is soms lastig. Gelukkig kan ik met het Nederlands elftal het seizoen nog heel mooi afsluiten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *