Thu. Sep 19th, 2024

De abrupte opgave van Remco Evenepoel in de Giro sloeg ook in het buitenland in als een bom. Vele media zien geschokt de wereldkampioen en roze trui vertrekken.

Gazzetta dello Sport: “Zonder Evenepoel start nieuwe Giro”

In organiserend land Italië hadden ze het abrupte afscheid van topfavoriet Evenepoel natuurlijk niet zien aankomen. “Net nu hij terug het roze had veroverd, moet hij ermee stoppen. De Giro verliest zijn grootste kanshebber op de eindzege. En zeggen dat er na zijn tijdrit nog zoveel commentaar was over zijn nipte zege. ‘s Avonds kregen al die twijfels een verklaring. Dit wilden we absoluut niet zien gebeuren. We dachten oprecht dat de wereldkampioen zijn eerste Giro kon winnen dit jaar.”

Waarop de Gazzetta ook stelt: “Door het afscheid van Evenepoel begint straks een nieuwe Giro. De renner die iedereen zoveel angst aanjoeg, is plots naar huis met de roze trui in zijn koffer bewaard. We weten niet hoe deze ronde verder zal verlopen, maar wat wel zeker is: Evenepoel zal gemist worden.”

Bij het Franse L’Équipe luidt de kop op de frontpagina: “Evenepoel verslagen door corona”. Ook voor hen verliest de Ronde van Italië zijn grootste kanshebber op de eindzege. “Dit is een enorme klap voor de Giro. Evenepoel won de eerste twee tijdritten van de wedstrijd en bereikte de eerste rustdag met een voorsprong op al zijn rivalen. En dan kwam die postieve test.”

In Spanje rook AS zondagnamiddag al onraad, toen Evenepoel op de persconferentie zei dat hij “moest oppassen dat hij niet ziek werd.” “Het waren woorden die een zeker onbehagen verraadden. Na 22 uur ontplofte vervolgens de bom: Evenepoel moet vertrekken door een positieve covid-test. Dit is een gigantische klap voor de wedstrijd en de fans, die een duel tussen Evenepoel en Roglic door hun neus geboord zien, net nu de beste etappes van de Giro naderen. Dit is een bijzonder bittere pil voor Remco, al is het los van de interne ploegprotocollen ook een opmerkelijke beslissing. Maandag is er een rustdag en dus had de gezondheidstoestand van Remco nog kunnen verbeteren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *