Thu. Sep 19th, 2024

Wat een apotheose op de Bosuil, waar Antwerp in het absolute slot de maat nam van Club Brugge. “Iedereen heeft kunnen zien hoe blij de hele Bosuil was”, zei matchwinnaar Arthur Vermeeren.

Club Brugge-speler Mats Rits zag dat blauw-zwart meer verdiende. “De uitslag is totaal tegen de gang van het spel in.”“Dit is een hele belangrijke zege”, was Alderweireld duidelijk. “We zijn er mentaal in blijven geloven. We wisten dat we maar één doelpunt nodig hadden om het hier te laten spoken. We kregen geen grip op de wedstrijd. Het helpt natuurlijk niet als je na een minuut al 0-1 achter staat. Maar we zijn rustig gebleven. We hebben mentaal een sterke groep. We weten dat we genoeg kansen kunnen creëren, ook al spelen we niet de beste wedstrijd. Of we straks rustig in de zetel naar Union-Genk gaan kijken? We gaan genieten van deze driepunter en dan de blik richten op volgende week.”

“Het is geweldig”, sprak matchwinnaar Vermeeren. “Iedereen heeft kunnen zien hoe blij de hele Bosuil was. Of dit de beste manier is om een partij te winnen? Dat misschien niet. Een idealer scenario was dat we in de eerste helft op voorsprong kwamen en de partij dan konden uitspelen. De manier waarop we hebben teruggevochten is fantastisch. Het is op mentaliteit dat we deze wedstrijd hebben gewonnen.” Dankzij deze zege zet Antwerp zijn titelambities nog wat extra kracht bij. “We zitten nog maar in de helft”, hield Vermeeren alle druk af. “We gaan gewoon proberen elke wedstrijd te winnen.”

“Totaal tegen de gang van het spel in”, vertelde een ietwat gefrustreerde Mats Rits. “We verdienden hier niet om te verliezen. Antwerp heeft niets gecreëerd. Welke kansen hebben ze gekregen? Heeft Simon (Mignolet, red.) iets moeten pakken? Dan had ik die mogelijkheden graag gezien. Dit is totaal onverdiend. Al moet ik ook toegeven dat we de goals te simpel hebben weggegeven. Ik denk dat Antwerp heel blij mag zijn met Vincent Janssen. Elke lange bal ging richting hem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *