Thu. Sep 19th, 2024

Over Senegal-Egypte is het laatste woord nog niet gezegd. Na verlies in de strafschoppenreeks mag Mo Salah niet naar 2022 het WK in Qatar, maar vooral de gebeurtenissen rond de heruitgave van de Afrika Cup-finale zinderen na. Toen de sterspeler van Liverpool klaar stond voor z’n penalty, werd hij verblind door tientallen lasers. Achteraf kreeg hij allerlei materiaal naar het hoofd geslingerd. 

Net zoals in de finale van de Afrika Cup moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Wie mocht naar het WK? In een reeks van veel missers verprutste Mo Salah de eerste voor Egypte. Uitgerekend Sadio Mané, zijn partner in crime bij Liverpool, trapte de beslissende elfmeter wat later wel binnen voor Senegal. Geen WK voor Salah, wel een nieuw penaltytrauma. Eentje die nu een extra dimensie krijgt. In het Stade Me Abdoulaye Wade de Diamniadio in Dakar wemelde het namelijk van de lasers. Tijdens de wedstrijd doemden er al enkele op, maar vooral tijdens de penaltyreeks hadden de spelers van Egypte er flink last van. Niet in het minst Mo Salah, wiens gezicht op een bepaald moment volledig groen zag van het lasergeweld. Niet de beste omstandigheden om een strafschop te trappen. Het werd nog erger, want nadien werd de sfeer nog grimmig. Salah moest onder begeleiding het veld verlaten. Enkele toeschouwers geposteerd aan de spelerstunnel bekogelden hem met onder andere (plastieken) flessen. Officials beschermden het hoofd van Salah. 

De Egyptische bond reageerde inmiddels op de feiten. Het beweert dat Salah en co. ook tijdens de opwarming te maken kregen met lichtstralen en zelfs racistisch werden bejegend. Bovendien zou de Egyptische spelersbus bij aankomst in het stadion zijn aangevallen, met materiële schade tot gevolg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *