Thu. Sep 19th, 2024

“Weergaloos”. “Gouden De Bruyne”. “Kop en schouders boven de Gunners”. Engelse en andere buitenlandse media smulden van de masterclass van Kevin De Bruyne en maats in de titelclash tegen Arsenal.

“Golden De Bruyne”. Een ‘Gouden’ Duivel siert de cover van Daily Express & Star, dat de superlatieven niet spaart voor De Bruyne. “De combinatie De Bruyne-Haaland is verwoestend, dat is al lang geen geheim meer. Maar ‘KDB’ is in déze vorm gewoon niet af te stoppen. Hij liet zelfs Guardiola versteld staan. De handen gingen ook bij hem op het hoofd na zijn tweede goal. ‘Watch out’, Real Madrid (volgende tegenstander van Man City in de Champions League, red.).”

Ook Daily Mail is lyrisch voor de prestatie van De Bruyne en beloonde hem met een 9 op 10. “Hij is een City-held die in eender welk voetbaltijdperk zou schitteren. Zijn openingsgoal was het begin van Arsenals executie door een vuurpeloton. Zelfs naar City-normen was dit ongewoon briljant. Het was mannen tegen jongens. De twee posterboys van dit City, De Bruyne en Haaland, zetten de aanvallen zelf op en rondden ze ook af. Hun relatie is haast telepatisch te noemen.”

De krant Mirror vond De Bruyne eveneens de grote uitblinker van City. KDB werd tot ‘star of the show’ gedoopt. “Manchester City komt op het perfecte moment in bloedvorm en daar mag het Erling Haaland en Kevin De Bruyne enorm voor bedanken. Het duo vormt een constante dreiging, De Bruyne zit nu al aan acht doelpunten in zijn laatste vier competitiewedstrijden.”

Het buitenland smulde gisterenavond mee van de prestatie van De Bruyne. Het Duitse Bild plaatst de Rode Duivel in het groot op zijn website en genoot van de “De Bruyne-show”. “Manchester City heeft nu de beste kaarten om Engels kampioen te worden. Met dank aan Kevin De Bruyne, man van de match tegen Arsenal.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *