Thu. Sep 19th, 2024

Anderlecht heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staat paars-wit pas negende. Willen ze die top acht nog uit de brand slepen, dan moet het op én naast het veld al mee zitten.

Brian Riemer onderstreepte het belang van de wedstrijd tegen Westerlo vooraf nog eens. Sinds zijn komst begin december verloor Anderlecht in competitie nog maar drie keer. De 26 op 45 die hij neerzette is nog niet indrukwekkend te noemen, maar hij loodste de recordkampioen wel van een bijna-degradatieplaats naar de strijd om de top acht. Maar om 100% zeker te zijn van een verlengstuk aan hun seizoen, was alleen 9 op 9 genoeg.

Alleen zijn de kansen voor Anderlecht op die achtste plaats weer wat kleiner geworden. Paars-wit stond achtste en zat eigenlijk in de driver’s seat, maar ook Westerlo kon de drie punten goed gebruiken. Voor de Kemphanen lag het immers nog helemaal open: top vier, top acht of alsnog einde seizoen. Bij gebrek aan doelpunten – waar vooral Westerlo na een knotsgek slotkwartier de hand in eigen boezem moet steken – bleef het 0-0. Omdat Charleroi op de valreep wel de drie punten thuis hield tegen Zulte Waregem (3-2) klimmen de Carolo’s over Anderlecht. Ex-Anderlechtcoach Felice Mazzu is op weg naar revanche.

Het maakt dat Anderlecht zijn lot niet meer in eigen handen heeft. Als Charleroi tegen Standard (uit) en Racing Genk (thuis) foutloos blijft, is het zeker van plaats acht. Loodzware opdrachten, maar ook Anderlecht moet komend weekend nog op bezoek bij de leider. En het kan eigenlijk al eerder (zo goed als) voorbij zijn, afhankelijk van wat er morgen door het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) wordt beslist. Door een procedurefoutje besliste de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) dat de in november gestaakte wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen achter gesloten deuren herspeeld moet worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *