Thu. Sep 19th, 2024

Het is nog even wachten op het wielervoorjaar, maar de contouren worden met de bekendmaking van de programma’s stilaan duidelijk. Gisteren gaf ook Mathieu van der Poel een inkijk in zijn agenda. Hoeveel keer komt hij tegen Wout van Aert en Tadej Pogacar uit? Een overzicht.

De crossfiets van Mathieu van der Poel en Wout van Aert kunnen weer op stal, maar dat betekent gelukkig niet dat de strijd om wielerglorie tussen hen erop zit. Het voorjaar gloort aan de einder.

Beide heren trekken na het WK op stage om de klassiekers voor te bereiden. Van Aert doet dat gewoontegetrouw met een bivak op de Teide in Tenerife, Van der Poel met een kunstmatige hoogtestage in Hotel Syncrosfera aan de Spaanse Costa Blanca. Daarna wacht het echte werk.

Door het Vlaamse openingsweekend trekt zowel Van Aert als Van der Poel een streep, maar daarna rijden ze grotendeels hetzelfde programma. Zo staan over het voorjaar verspreid zes koersen op het menu waar de twee starten (Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix).

Wie ook in Dwars door Vlaanderen start is Tadej Pogacar. De tweevoudige Tourwinnaar wil weer scoren in het voorjaar en ontmoet Van Aert en Van der Poel al zeker in Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen.

Nemen we de programma’s van andere toppers als Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock bij dan blijken vooral Strade Bianche, Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik over de strafste deelnemersvelden te beschikken.

Zoek trouwens niet naar Tourwinnaar Jonas Vingegaard in de eendagskoersen, hij rijdt er geen enkele dit voorjaar. Van Gent-Wevelgem-winnaar Biniam Girmay weten we voorlopig enkel dat hij met zekerheid de Ronde van Vlaanderen rijdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *