Thu. Sep 19th, 2024

Geen zesde etappe vandaag in Parijs-Nice. Door aanhoudende windvlagen heeft de organisatie beslist om de rit uit veiligheidsredenen te annuleren. De etappe werd eerder op de dag al stevig ingekort.

De zesde etappe van Parijs-Nice diende zich aan als een nieuw duel tussen Pogacar en Vingegaard. Het was klimmen geblazen. Helaas voor de renners was het eerder de wind die fel blies. Voor de start van de etappe oogden de renners al gezond gespannen.

Geletruidrager Tadej Pogacar noemde het “de meest gecompliceerde rit van allemaal.” Van start tot finish zou het peloton bij de pinken moeten zijn. Het gevaar kon om elke hoek schuilen.

Nog voor de etappe van start ging in Tourves, volgde er al een communiqué waaruit bleek dat de rit flink zou worden ingekort. De etappe van maar liefst 197 kilometer werd maar liefst met 80 kilometer ingekort. Om het opgetrommelde publiek toch te entertainen, trokken de renners eerst nog naar het startpodium en reden ze de eerste paar kilometers in de oorspronkelijke startplaats. Nadien sprongen ze op de bus naar Montaroux. Daar zou op kilometer 117 de nieuwe start gegeven worden.

Maar de wind ging allesbehalve liggen. Terwijl de renners op de bus zaten naar de nieuwe startplaats, nam de organisatie de beslissing om de wedstrijd definitief te annuleren. “Na meerdere opties te overschouwen, zijn we tot de beslissing gekomen om de zesde etappe te schrappen. We willen de veiligheid van de renners kunnen garanderen. De harde wind, die voor omgevallen bomen zorgde, maakte de afgelasting onvermijdelijk”, aldus de organisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *