Thu. Sep 19th, 2024

De kopman van Alpecin-Fenix, die pas sinds zaterdag weer wedstrijdfit is, is van plan om beide etappekoersen van drie weken dan ook helemaal uit te rijden. „Dat is inderdaad een optie”, klonk het bij de start van de Settimana Coppi en Bartali. „Het is nog niet 100 procent zeker, maar een combinatie van Giro en Tour zit wel in mijn hoofd.”

De Ronde van Italië begint op 6 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. „Vooral de eerste week is aantrekkelijk, met een kans op de roze trui”, aldus Van der Poel. „Dat is de voornaamste reden.”

Als het plan wordt doorgezet wil Van der Poel bovendien de Giro ook uit te rijden. Vroegtijdig afhaken om frisser aan de Tour, die op 1 juli begint, te kunnen starten, is geen optie. „Nee, dan rij ik hem ook uit”, aldus Van der Poel. Vorig jaar stapte hij nog wel na na tien dagen uit de Tour met het oog op de Olympische Spelen. „Maar eigenlijk wilde ik toen ook de Tour al uitrijden”, zegt hij nu. „Dat heb ik de ploeg nu ook aangegeven: ik ga in de Giro niet afstappen na tien dagen. Het is mijn intentie om dit jaar zowel de Tour als de Giro helemaal vol te maken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *