Thu. Sep 19th, 2024

Soudal-Quick.Step heeft de ploegentijdrit in de UAE Tour gewonnen. De ploeg van Remco Evenepoel haalde het met één luttele seconde voor EF Education-EasyPost.

Evenepoel zelf moest de leiderstrui dan weer nét aan Ineos Grenadiers-renner Luke Plapp laten. “Maar dat vind ik niet zo erg. De koers duurt nog vijf dagen.”

In de UAE Tour mochten vandaag de tijdritfietsen van stal, want op het programma stond een ploegentijdrit van iets meer dan zeventien kilometer door de Khalifa Port. Een nieuwe belangrijke afspraak voor de mannen met klassementsambities, waaronder natuurlijk ook Remco Evenepoel. Onze landgenoot deed gisteren al een gouden zaak en wou dat vandaag fijntjes overdoen.

UAE Team Emirates, het team van topfavoriet Adam Yates, had wat goed te maken na gisteren, maar de thuisploeg stelde opnieuw teleur en werd achtste. Een nieuwe eindzege op eigen bodem zal er wellicht niet in zitten. EF Education-EasyPost deed het wél uitstekend – de roze brigade hield vrij verrassend Ineos Grenadiers (met twee seonden) en Bahrain-Victorious (met drie seconden) nét af.

Er bleef nog één ploeg over die nog roet in het eten kon strooien: Soudal-Quick.Step. Evenepoel en co beten net als alle andere ploegen hun tanden stuk op EF aan het tussenpunt, maar dankzij een flitsend tweede deel – met een beresterke Evenepoel – doken ze aan de finish toch één seconde onder de tijd van de Amerikaanse formatie. Twee op een rij voor Soudal-Quick.Step na de zege van Merlier gisteren.

De leiderstrui moest ‘The Wolfpack’ wel afgeven. Een leeggereden Merlier liet in de slotkilometer lopen en Evenepoel kwam net te kort om Luke Plapp voorbij te gaan in de stand. Onze landgenoot begint morgen in dezelfde tijd als de Australiër aan de eerste etappe met aankomst bergop, op Jebel Jais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *