Thu. Sep 19th, 2024

Na enkele dagen niet helemaal fit te zijn, is Wout van Aert weer goed en wel aan het trainen op de Teide. Het weer op Tenerife blijft echter bijzonder wisselvallig – vandaag moest Van Aert zelfs de sneeuw trotseren tijdens een tochtje van iets meer dan 100 kilometer.

Wout van Aert heeft nog geen ideale hoogtestage in Tenerife achter de rug. Sinds hij vrijdagavond arriveerde bij zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma, zat hij tot gisteren nog maar drie keer op zijn fiets: zaterdag 80 kilometer, zondag 130 kilometer, maar maandag en dinsdag helemaal niks. Helemaal onlogisch is dat niet, aangezien een renner de eerste dagen op hoogte wat moet acclimatiseren… Van Aert voelde zich de voorbije dagen echter ook niet fit, laat Jumbo-Visma weten.

Gisteren fietste Van Aert opnieuw 50 kilometer en hij noemde zijn ritje op Strava veelzeggend: ‘Still alive’. Zijn ploeg liet weten dat Van Aert zijn trainingen opnieuw zou opbouwen. Vandaag werd de daad bij het woord gevoegd – Van Aert maakte een tochtje van 106 kilometer. Daarvoor moest hij wel even de sneeuw trotseren (zie bovenstaande video). “Van ‘bambi’s on ice’ naar gorilla’s in de mist, maar tussendoor ook gewoon als een kieken aan het spit gebraden in de zon”, vatte Van Aert de wisselende omstandigheden zelf samen.

Van Aert blijft nog twee weken op stage in Tenerife, op 4 maart staat hij aan de start van zijn eerste wegkoers van het seizoen: Strade Bianche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *