Thu. Sep 19th, 2024

Voor het eerst sinds het droomseizoen 2018/2019 kan Ajax zich vanavond plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Niet alleen in sportief opzicht, maar ook vanuit financieel oogpunt van groot belang. Ajax verdiende dit Champions League-seizoen al ruim 70 miljoen euro en vult dat bedrag bij winst op Benfica flink aan.

Ajax ontving als startpremie al een bedrag van 15,6 miljoen euro. De landskampioen uit Nederland heeft op basis van de zogenoemde coëfficentenranglijst met oude en recente prestaties in Europa nog eens recht op ruim 20 miljoen euro.

Dankzij de uitstekende prestaties in de groepsfase werd de kas vervolgens nog verder gespekt. Ajax eindigde in een poule met Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Besiktas bovenaan met een maximale score van achttien punten. Goed voor winstpremies van in totaal 16,8 miljoen euro. Daar komt nog 900 duizend euro bij, na het gelijkspel tegen Benfica in de achtste finales. Het bereiken van de knock-outfase was daarnaast nog eens 9,6 miljoen euro waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *