Thu. Sep 19th, 2024

In een interview met Sky Italia heeft Romelu Lukaku (29) zijn mening gegeven over wie Roberto Martínez moet opvolgen als bondscoach: “Als het van mij afhangt: Thierry Henry.”

Dat Lukaku de kandidatuur van Thierry Henry steunt, hoeft niet te verbazen. De Franse legende is, sinds hij in 2016 de staf van de Duivels vervoegde, de mentor van ‘Big Rom’. Ze staan constant in contact met mekaar. Henry voorziet Lukaku van raad en daad.

“Voor mij is Henry de volgende coach van België”, zegt Lukaku tegen Sky Italia. Er is geen twijfel mogelijk. Ik zeg het hier openlijk: hij wordt de volgende trainer. Hij heeft het respect van alle spelers, hij heeft alles gewonnen. Hij weet hoe hij moet coachen, hij weet wat we moeten doen. Hij kent het team, de competitie, de staf. Voor mij is hij de ideale coach voor de nationale ploeg.”

“Ik denk niet dat België van nul moet herbeginnen. Tot nu toe heeft deze generatie niets gewonnen, maar we moeten blijven proberen. Henry is een geboren winnaar. Ik denk niet dat de federatie een coach zoekt die alles wil veranderen en helemaal opnieuw wil beginnen. Dat is het mij niet waard.”

Lukaku geeft in het interview aan dat hij graag bij Inter zou blijven, maar dat Chelsea het laatste woord heeft. De Engelse topclub verhuurt hem voor 8 miljoen euro per jaar aan de Italiaanse topclub, maar stuurt aan op een definitieve oplossing. Chelsea betaalde in de zomer van 2021 een bedrag van 113 miljoen voor Lukaku. De recordtransfer werd een flop. Lukaku keerde na een jaar met hangende pootjes terug. Omdat hij met toenmalig Chelsea-coach Thomas Tuchel absoluut geen klik had.

Lukaku heeft bij Inter wat goed te maken. Hij speelde sinds zijn terugkeer amper 256 minuten door aanhoudende hamstringproblemen. Op het WK raakte hij pas fit voor de laatste groepsmatch. Die vervloekte partij tegen de Kroaten, waarin hij als invaller de ene kans na de andere liet liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *