Thu. Sep 19th, 2024

Hij was dé man bij Frankrijk met een hattrick in de finale, maar ook achter de schermen speelde Kylian Mbappé (23) zijn rol. In de rust bracht hij het vuur terug in de ploeg met een stevige speech/uitbrander.

“Dit is een WK-finale, hé”, fulmineert Mbappé op beelden die momenteel stevig de ronde doen op social media. De ster van PSG neemt duidelijk zijn verantwoordelijkheid en wijst zijn ploegmaats op de feiten. “Dit is de match waar velen hun leven lang van dromen. Veel slechter dan dit kan niet.”

Mbappé neemt geen blad voor de mond tijdens de rust van de WK-finale, maar hij spoort zijn ploegmaats wel aan om beter uit de kleedkamer te komen. “Als we straks weer het veld opkomen, hebben we de keuze: of we laten hen verder voetballen of we doen het anders en leggen meer intensiteit aan de dag om in duel te gaan.”

Zij hebben twee goals gescoord, wij staan er twee achter. Het is nu zo. Daar is niets meer aan te veranderen, maar we kunnen wel terugkomen.

“Nog eens: dit is de finale van het WK. Zij hebben twee goals gescoord, wij staan er twee achter. Het is nu zo. Daar is niets meer aan te veranderen, maar we kunnen wel terugkomen. Jongens, deze match wordt maar één keer in de vier jaar gespeeld! Allez!”

Een dik half uur lang lijken Mbappés woorden weinig invloed te hebben op het spel van zijn ploegmaats. Tot hij zelf op de voorgrond stapt en Frankrijk aan een plotse remonte begint. Helaas mag het ondanks die ferme speech niet zijn voor Frankrijk. In de penalty’s kroont Argentinië zich tot wereldkampioen.

Ondertussen heeft Mbappé zich opnieuw gemeld bij PSG. De Parijse club hervat volgende week in de Ligue 1 tegen Strasbourg. Vandaag staat ook een oefenpot tegen US Quevilly-Rouen op het programma, al zal de topschutter van het WK daar meer dan waarschijnlijk niet bij in actie komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *