Thu. Sep 19th, 2024

Het zit wel oké met die knie van Mathieu van der Poel. De Nederlander pakte op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen een imponerende tweede veldritzege van het seizoen en dat daags na een stevige valpartij op zijn knie. De wederoptredende Wout van Aert presteerde ook sterk en werd meteen tweede.

Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Eindelijk met z’n drieën nog eens samen aan de start van een veldrit. De Sint kwam naar het strand van Sint-Anneke en haalde de Grote Drie uit z’n cadeautjeszak. Een mens zou zich op een koude zondagmiddag voor minder op de cross verlekkeren.

Grote vraag was hoe het met de knie van Mathieu van der Poel gesteld was na zijn val gisteren. En dan was het ook uitkijken hoe Van Aert bij zijn eerste meters in het veld voor de dag zou komen. Fenomenaal, zo bleek snel. De Belgische kampioen schudde een kanonstart uit z’n kuiten.

Van Aert flitste vanop de tweede rij naar de eerste plaats. De rest wist meteen wat gedaan. Van der Poel schoof snel op in het spoor van de Belgische tricolore. Op een pleister na waren er weinig of geen sporen aan de knie na de val van gisteren. Bij Tom Pidcock zat het minder snor: hij miste z’n start volledig.

Na een eerste ronde van formaat was er voor Van Aert geen tijd om zich even te herzetten. Van der Poel counterde meteen en zette de rest onder druk. De Nederlander toverde een paar imponerende passages op het zand. Van Aert paste, maar gaf zich niet meteen gewonnen.

Het was cross van de bovenste plank, wat alleen maar maar vuurwerk voor de komende weken belooft. Ook een goeie Vanthourenhout en Wereldbeker-leider Sweeck gooiden zich ertussen. Maar halfweg werd duidelijk dat aan Van der Poel simpelweg niets te doen was. Van Aert zag het gat stelselmatig groter worden.

Van der Poel reed bij vlagen foutloos, terwijl Van Aert de goeie en minder goeie passages nog afwisselde. Bij de balkjes ging het bijvoorbeeld even mis, maar een tweede plaats kwam nooit in gevaar. In een duel om de derde plaats rekende Vanthourenhout af met Sweeck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *