Thu. Sep 19th, 2024

Alles wijst erop dat Wout van Aert zijn wielervoorjaar in 2023 in Italië begint. Van Aert gaf te kennen dat hij met het Italiaanse drieluik Strade Bianche – Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo in zijn hoofd zit. “Een terugkeer naar de Italiaanse wedstrijden zie ik zeker zitten.”

De Tirreno-Adriatico heeft zijn parcours van de editie 2023 bekendgemaakt. De Italiaanse rittenkoers begint op maandag 6 maart met een vlakke tijdrit van 11,5 kilometer in Camaiore en eindigt op 12 maart met een massasprint in San Benedetto del Tronto. Tussenin krijgen we twee massasprints, twee heuvelritten met enkele steile beklimmingen plus één bergrit met aankomst boven op Sarnano-Sassotetto. Twee dagen eerder vindt de Strade Bianche plaats.

Wout van Aert koos in 2021 de Strade Bianche en Tirreno als opener van zijn seizoen, maar opteerde vorig jaar voor de Omloop en Parijs-Nice. In 2023 lonkt hij terug naar het Italiaanse luik. Gezien hij het WK veldrijden op 5 februari rijdt en nadien drie weken op hoogtestage wil, laat hij de Omloop waarschijnlijk vallen. “Het zal meer een programma zijn als twee jaar geleden”, zei Van Aert al in uw krant.

Bij Wielerflits laat hij optekenen dat hij vorig jaar de Strade Bianche met pijn in het hart heeft gemist: “Ik hou van de Italiaanse voorjaarskoersen. Een terugkeer naar de Italiaanse wedstrijden zie ik zeker zitten. Het drieluik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo speelt zeker al door mijn hoofd”, aldus Van Aert die op 22 december zijn wegprogramma ontvouwt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *