Sun. May 19th, 2024

Thymen Arensman heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Britse topploeg Ineos Grenadiers, die zijn komst nu officieel heeft gemaakt. Zijn overgang was al enkele maanden bekend.

De 22-jarige Nederlander komt over van Team DSM, waarvoor hij begin deze maand de koninginnenrit in de Vuelta op zijn naam schreef. Arensman werd zesde in het algemeen klassement. Zijn overstap hing al langere tijd in de lucht.

Eerder dit jaar werd Arensman tweede in de eindrangschikking van de Ronde van Polen, waarin hij de tijdrit won. Arensman noemt Ineos zijn droomteam. ,,Toen ik jonger was, was ik altijd erg onder de indruk van hoe het team vooraan het peloton reed. De kans krijgen om voor dit team te rijden, is een droom die uitkomt.”

Bij de Britse ploeg van onder anderen de oud-Tourwinnaars Geraint Thomas en Egan Bernal wil de jonge Gelderlander zich verder ontwikkelen als klassementsrenner, nadat hij de Vuelta al als kopman van de DSM-ploeg had gereden. ,,Ik heb het gevoel dat ik op cruciale vlakken als tijdrijden en klimmen nog stappen kan maken. Er is geen betere plek om die vaardigheden te verbeteren dan bij deze ploeg. Het zal een geweldige leerschool zijn.”

Volgens ploegleider Rod Ellingworth van Ineos Grenadiers past Arensman in een rijtje jonge klassementsrenners die de toekomst van het wielrennen gaan bepalen. ,,Omdat hij al succes heeft geboekt aan de top is hij een renner die veel diepte toevoegt aan onze ploeg voor de komende jaren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *