Thu. Sep 19th, 2024

Ver, heel ver in blessuretijd schoot de Griekse spits Tasos Douvikas zijn ploeg FC Utrecht woensdag naast AZ (2-2). FC Twente werd daardoor definitief vierde en gaat dus Europa in, waarna donderdag een krat bier bij Stadion Galgenwaard werd afgeleverd en er zelfs Twente-fans waren die hun shirt bedrukten met ‘Douvikas’ en ‘90+4’. Voor FC Utrecht bleef door het doelpunt de hoop op de zesde plek levend.

FC Utrecht heeft nu drie punten minder dan nummer zes Vitesse, dat zondag om half 3 landskampioen Ajax ontvangt. De ploeg van interim-trainer Rick Kruys gaat zelf op bezoek bij Willem II, dat alleen met winst op FC Utrecht directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie kan afwenden. Door het doelpunt van Douvikas zijn de Utrechtse kansen op de zesde plek nog niet verkeken, maar daarvoor is dus wel een zege in Tilburg vereist.

Dus nee, Kruys is niet van plan om spelers te gaan sparen met het oog op het tweeluik met Vitesse in de halve finales van de play-offs volgende week. Hooguit een enkele wijziging in overleg met de medische staf. Kruys heeft behalve de langer geblesseerden (Fabian de Keijzer, Bart Ramselaar en Tommy St. Jago) een volledig fitte selectie, inclusief Mark van der Maarel die na weken blessureleed weer onderdeel van de wedstrijdselectie is in Tilburg.

,,Ik verwacht een hete wedstrijd in Tilburg”, vertelt Kruys. ,,Zij vechten voor hun laatste kans, gaan alles op alles zetten om te winnen. Dat maakt de uitdaging om zelf te winnen leuk. Je weet dat er een goede atmosfeer hangt en dat je voor honderd procent mee moet gaan in de strijd en de duels die Willem II op de mat legt. Van daaruit moet je voetballend het verschil maken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *