Thu. Sep 19th, 2024

Een wervelwind in Lissabon. Liverpool startte verschroeiend in het Estádio Da Luz. Salah mikte op het been van Vlachodimos, ook Keita en Alexander-Arnold geraakten niet voorbij de doelman. In minuut 17 kopte Konaté de bezoekers verdiend op voorsprong. De reactie van Benfica was matig. Onder de indruk van hun tegenstander. Everton trapte eens in het zijnet, Otamendi kopte… naast de bal. That was it. Teleurstellend.

Liverpool wilde de wedstrijd snel beslissen. Luis Diaz werkte eerst te nonchalant af. Maar de Colombiaan gaf nadien wel de assist voor de 0-2 na een heerlijke pass van Alexander-Arnold. Mané tikte simpel binnen.

Vlachodimos voorkwam vlak voor de rust nog een derde doelpunt van Liverpool. De pass van Alexander-Arnold was fantastisch, Salah miste oog in oog met de Griek. Het was één helft lang het spelletje van de kat en de muis. Tom & Jerry in Portugal.

Het tempo van Liverpool lag te hoog voor de thuisploeg. De moedeloosheid stond te lezen in de ogen van de fans. Van de spelers eigenlijk ook. Met gebogen hoofd gingen ze naar de kleedkamers.

Om er een kwartier later scherp uit de kleedkamers te komen. Met de borst vooruit. En met een snel doelpunt. Konaté miskeek zich op een voorzet van Rafa Silva, Darwin Núñez trapte de aansluitingstreffer voorbij Alisson. Controle, kijken en scoren: spitsengoal.

De wedstrijd leek helemaal te kantelen. Benfica speelde plots enthousiast, fel en dynamisch – onder impuls van de thuisfans. Liverpool was nergens meer. Kreeg niets meer klaar. Everton trapte op Alisson na een snelle tegenaanval.

Mané en Salah werden vervangen door Jürgen Klopp. Helemaal weggezakt in de tweede helft. Ook met de topper tegen Manchester City komend weekend in het achterhoofd.

Liverpool hield uiteindelijk stand. Grote kansen bleven uit voor Benfica. Luis Diaz diende in de laatste minuten Benfica het nekschot toe. En zo beginnen de Engelsen volgende week met een stevige bonus aan de terugwedstrijd.